Telefonszám

06-77/557-040

2022.05.10. Szegedi Vadaspark

A Nemzeti Tehetség Program elnevezésű pályázat keretében iskolánk 40 tanulója Szegedre látogatott a Vadasparkba. Az alsós és felsős tagozatról is 20-20 fő vett részt ezen a programon 5 kísérő pedagógussal. 

Reggel fél nyolckor indultunk és a Vadaspark nyitása előtt oda érkeztünk, így a gyermekeknek volt alkalmuk megreggelizni a programok előtt. A reggeli alatt részletesen ismertettük velük a délelőtt zajló foglalkozások menetét, időbeosztását.

Az idegenvezetés 9 órakkor indult a leopárdok kifutójától és végig vezetett minket az afrikai kontinens állatainak kifutóin. Sok érdekes és új információt tudhattunk meg minden állatról, a gyerekek érdeklődve hallgatták végig. Az Afrika rész körbejárása után két csoportra oszlott a társaság, a felső tagozat az elefánt-lesnél folytatta az idegenvezetést, amíg az alsós gyermekek pedig szabadon nézelődtek, bejárták a Vadaspark többi, megismerésre és megfigyelésre lehetőséget adó élővilágát bemutató kifutókat. 

Fél 11-kor ismét egyesült a társaság és a fókák kifutójánál nézhettük meg a tréninget. Élvezetes és tanulságos volt látni, miként folyik az állatokkal a munka, az oktatás. Lenyűgözte a diákokat és minket pedagógusokat is, milyen tanulékony állatokat láthattunk és, hogy ezen játékos foglalkozások az állatokkal, milyen hasznosak a mindennapi ellátásuk során. 

A fókák után az alsós gyerekek látogatták meg az elefánt-lest, a felsős diákok pedig a park további kifutóit keresték fel. Az idegenvezető lehetőséget adott az állatok etetésére is, almát dobálhattak be a gyerekek. Alkalmunk adódott közelről szemügyre venni ezeket a hatalmas állatokat. Olyan információkat is megosztott velünk az idegenvezető, amelyek eddig ismeretlenek voltak a számunkra. 

Dél után indultunk át a következő helyszínre, a Szeged Plázába, ahol a Cinema Cityben korosztályoknak megfelelő elosztásban pihentük ki a friss levegőn, sétálva eltöltött délelőttöt. A felsősök Az elveszett város című filmet, az alsósok pedig a Pirula Panda elnevezésű animációs mesét nézhették meg. Mindenki a pályázat vendége volt egy pattogatott kukoricára és egy üdítőre. A gyermekek visszajelzése alapján mindkét film választása jónak bizonyult. 

Fél 5 után érkeztünk haza élményekkel gazdagodva. A társaság többsége már sokadjára járt a Vadasparkban, de szinte mindenki megjegyezte, hogy még most is bővíthette ismereteit a park állatvilágával kapcsolatban. 

 

Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support